3 Mayıs 2015 Pazar

Senin benim gibi olmayan onlar



Senin gibi bakmayan insanlar vardır etrafımızda. İnsanların tanımadan seviyoruz ya da sevmiyoruz etiketleri yapıştırıyoruz. Tanımadığın adamı neden sevmezsin bir de bunu o kişiye ya ben seni tanımadan hiç sevmezdim diye erdem ile söylüyor tamam da tanımadan sevmeme işini nasıl becerdin. Tamam burada hatanı anladın ama ertesi gün tekrar birini sevmemeye devam ediyor.

Genel anlamıyla değersiz insan durumu var. Bir insanın hayatı sadece insan hayatı olduğu için değerli değil. Bir insan nerede çalıştığı ile arkadaşları ile ilişkilendiriliyor. Temel insanı şeylerden dolayı kimse seni sevmez. Seni iyi olduğun için üç-beş kişi anca sever.

Kim olduğuna bakmadan insan hakları ya da adalet konusunda acayip sıkıntılarımız var. Bizde alkollü adam eğer bakan oğlu ise öldürse dahi ertesi gün serbesttir bu kadar basittir. Bunu yapamadığımız zaman tanıdık kültürü. Adı adalet olan şeyler içi boşaltılmış gibi satılıyor. Bu böyle gitmez diyoruz ama hayırlısı bakalım. Ülke gün geliyor birisinin çiftliği oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...