5 Nisan 2016 Salı

İnsanlık dramı: Mülteciler



İnsanların her hali vardır ve yaz, kış, ilkbahar, sonbahar vardır ama mülteciler sürekli kış içerisinde ve bir türlü rahata kavuşamadılar. Onlar da böyle olmasını istemezlerdi ama kader onları bu yola getirdi. Sadece kader mi büyük büyük devletler işin içerisine hiç karışmasa dünya daha iyi bir yer olurdu. Birleşmiş milletlerin kuruluş amacı her ne kadar dünya barışı içinse de bazen kör ve sağır olabiliyor.
İnsanlık siyasetin konusu değildir ve insanlık onuru siyasilerin ellerine bırakılmamalı. Mültecilerin dramı malum ve şu an gündemde. Avrupa’dan para istiyoruz ve mültecilere dağıtacağız ama taşıma suyu ile nereye kadar böyle gidecek. Ne anlamak gerekir bu anlaşmadan.
Görüşmelerin bu kadar çetrefilli olmasının nedeni bir kaç liderin aynı çıkar doğrultusunda olması ve AB hiçbir zaman para veripte alın bunu kullanın demez bir takım projeler ile birlikte paraya verecektir. İlk önce proje hazırlanıyor ve o paranın nereye nasıl harcanacağına karışıyorlar. Ama tabi ki her zaman AB’de son dakikaya kadar pürüzler çıkar ve uzlaşma denilen şey aslında şartlı bir takım geri dönüşlerdir. İnsanlık siyasilerin çıkarlarından çok şey çekmiştir ve mülteciler neredeyse bir pazarlık konusu olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...