10 Nisan 2016 Pazar

Şüphe Takıntıları



Dünyaya geldiğimiz andan itibaren yetiştiğimiz ortam ve birinci dereceden yakınlar çok önemlidir ve çok değişiktir dünyaya geldiğimiz ülke ve şartlar çok önemlidir. Kaç kardeşten biri olduğunuz sizin psikolojiniz için çok önemlidir.

İnsanın beynin önemli bir özelliği var beyin düşündüğü ile yaşadığını fark edemiyor. Kişi bir şeye yaşamadan herhangi bir şeyi sanki deneyimlemiş gibi yapabilir ve sorunlu olduğunun farkında değildir. Yetersizlik ve sevilmemezlik yani değer konusu sorun olabiliyor.Bir olay ile ilgili ilk düşünce de bundan hareketle olmaktadır. 


Bazende kontrol takıntıları olmaktadır bu gibi takıntılar da kişilik bozukluklarına neden olmaktadır. Kişilik yapısı ile bozukluk denilecek tablolar değişik benzeri ve şüphe hezeyan denilen durumların hastalıklar kişi yaşamaktadır. Bazen kişiler kendi kafasında zihninde üretmiş olduğu şüpheler olmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...