16 Nisan 2015 Perşembe

Aileler çocuğunda dikkat eksikliği var mı?



İllaki severek yapılmalı. Severek yaptığımız şeyleri beynimiz zaten hiç zorlanmadan yapar. Eğer ki istemeyerek yapılan şeyler yapıyorsak beynimiz daha iyi ve kaliteli çalışıyor ilginç değil mi. Beynimizi çalıştırmak için mesela sağ el ile yazıyorsak sol ile yazmalıyız gel gör ki işte o zaman beynimiz harıl harıl çalışacaktır.

Beyin çok ilginç bir şeydir ve devamlı farklı şeyleri görmek duymak ister. Eğer bir çocuğa birden fazla oyuncak veriyorsanız ve sıkılma süresi çoğalacaktır bu da beyne zarar verir ve dikkat eksikliği başarısızlığa yol açar. Dikkat eksikliği çok olan kişi hiç bir işte başarılı olamazlar. Ailelerin dikkat eksikliği olan çocuklara ileride geçer diye bakmamalı ve anında çözüm bulmalıdır. Herkes kendinden daha çocuğuna yatırım yapar o zaman öyle bir yatırı yap ki çocuğa işte o çocuk ileri de başarılı olsun. Eğer bu dikkat eksikliğini çözerseniz başarının anahtarını da çocuğun eline vermiş olursunuz ve zekasını tamamen kullanmasını sağlarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...