21 Nisan 2015 Salı

İnsanı anlama sanatı



Bir kadın yalan söylüyorsa elini yüzüne götürmez erkek ise elini yüzünden çekmez. Erkekler beynin arkasını kullanırlar ve konuşurken ve düşünürken yukarı doğru bakarlar. Görseller hızlı konuşurlar ve kelimelerin sonunu yutarlar. Hızlı konuştuklarından konuştuklarını unuturlar ama gördüklerinizi unutmazlar. Görseller konuşurken eli ayağı durmaz. Biri konuşurken yukarı doğru bakıyorsa görseldir. İşitme bölgesi şakaklardır bunlar işitsellerdir. İşitseller tane tane konuşurlar ve susmazlar, ayrıntıdan ayrıntıya girerler. İşitseller çok konuşurlar ve detaylarla ilgilenirler. Görseller çok konuşmaz ama etkili konuşurlar. Görseller çizme karalama ile ezber yaparlar. İşitsel yanlara bakarlar.

Bir de Mesut yılmaz gibi tiplerimiz var ıı nidasını çok kullanırlar. Dokunma merkezleri tepededir ve yere bakarak konuşurlar. Konuşurlar elleriyle size konuşur bunlar dokunsaldır.

Görselin icra edeceği meslek sanatta ve görsel iletişimde başarılı olabilirler. Bunlar değişebiliyor. İnsanlar sizinle iletişim kullanırken hepsini kullanırız.

1 yorum:

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...