21 Mayıs 2015 Perşembe

İnsan yaptığı işi ilk önce kendisi beğenmeli



İnsanların çok kınandığı ortamlarda verim düşer. Kişi başkasının yaptığı iyi şeyleri görmeye tahammül edemediği için onu değersizleştiriyor. Bir an için kafasını kuma gören insanlar var ve iyi şeyler görmezden geliniyor. İnsanlar iyi şeyler yapmak yerine yani dış dünyadan da övgüler almadan alkışlar almanda da yaşayabiliriz. Sadece insanlar bizi alkışlayacak diye bir şeyler yapılmaz.

İnsan yaptığı işi kendisi takdir edilmelidir. İnsan aslında tamamen başkasının tamam aferin demesine ihtiyaç yoktur. Sen kendini sevmiyorsan başkalarından seni sevmesini nasıl beklersin. İnsanın bence doğru olan şeyi kendi olumlu davranışlarını kendisi yapmasıdır. İnsan faydalı işler yapmak ister ve kendini sevmenin bir parçası olması lazımdır insanın.

Para yok imkan yok makam yok ne yapabilirim ki insanlara diyebilirsin sen onu başkalarına söyle diyor olabilirsin. Ama bir şey var. Çık sokağa ve insanlara gülümse nazik davran.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...