19 Mayıs 2015 Salı

Toplum güzellemesi



İktidarın baskısı ile gazete patronları kaybedecekleri çok şey olduğu için yazarları işten atma onlara daha kolay geliyor. İktidarın göze göre göre patronlara baskı yaptığını biliyoruz ama söyleyemiyoruz. Ülkenin yüzde 46 sı yanılıyor olabilir mi diyor herkes ve yazarlara kulak asmıyor. Burada da ben bildimcilik olayı vardır. Eskiden doğru diye düşündüğünüz şeyleri değiştirmek zorunda kalırsınız. 

Sıradan insanlar kendi içlerinde zamanında farklı düşünüyorsa gazeteciler için bu daha zordur. Hayat zaten bir bakıma değişime geçiren bir şeydir. Yazarlar iktidarı eleştiriyorken halk iktidarı destekleyince o yazar bakıyor ki olacağı yok daha beş yıl daha iktidardalar o zaman ben de söylemelerini söylemeliyim diyor.

Toplum güzellemesi meseleyi anlamamızı sağlar. Toplumun ciddi bölümü iktidarı destekliyor ve bu önemli ama o iktidarı eleştirmemize engel değil. Ama topla tüfekle bu iktidarı kurmaya ve yönetmeye kalkarsanız bu sizin şımardığınız anlamına gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...