29 Kasım 2015 Pazar

Peygamberler ve mucize

İki insan bir araya gelir anlaşır on adam bir araya gelir anlaşır ama bin kişi anlaşamaz. Ayrıca büyük kitleler her şeye inanma gücü daha büyükdür, Hz Musa bir mucize gösterdiği zaman sadece o mücizeyi görenler iteat eder. Peyfamberimize ise sadece o dönemde değil dünyanın sonuna kadar peygamber olduğu için Kuran mucizesi olmuştur.
Her peygamberin kimliği vardır ve mucizesi vardır, peygamberimiz ağacı çağırmıştır yanına gelmiştir bu mucize o zaman o mucizeyi görenler inanmıştır ama asıl mucize Kuran’dır.
Peygamberimiz zamanında mucizeler beklemiştir müşrikler, Kuran‘da diyor ki delil olarak Kuran yetmiyor mu denmiştir.
Peygamberimizi tanıyan kimseler biliyorlardı ki bunlar peygamberimizin sözleri değildi. Bu bile inanmaya yetiyordu. O zamanda peygamberimiz güneşten ve yıldızdan bahsederken o zaman ki bilim bunları anlamaya yetmez o bilgiler şu anda yeni yeni çözülmeye başlıyor evrenin genişlemesi gibi mesele o zaman evrenin genişlemesi kimsenin aklına gelmezdi bu bile yeter mucize olarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...