29 Kasım 2015 Pazar

Para ve huzur ilişkisi

Para gerçekten emniyet ise niye en zenginler en yüksek duvarları çekiyorlar üzerlerine. Niye en pahalı alarm sistemlerini kullanıyorlar eğer para huzur ve emniyetse. Yoksa para emniyetsizlik ve huzur ise. Para bağımsızlık mı? bağımsız olan insanlar ne yapıyorlar? araba, ev, yat, ikinci ev, üçüncü arsa, daha sonra sanat eserleri toplamya. Toplandıkça toplanıyorlar. Topladıkça bağımlı olursunuz ve bir kısıtlama oluyor sizde. Bir arsa yetmiyor gerisi değerlendirsin diye bekliyorlar devamlı masraf. Sahilde ev varsa yat olması lazım o olması lazım bu olması lazım kısaca. Topladıkça tutmak zorundasınız ve bağımlısınız.
Bağımsızlık olmak için toplamak değil ancak bıraktığınız zaman hür ve bağımsız oluyorsunuz onun için para eşittir huzur değildir. Para bu açıdan bakıldığın da yani burada fakir edebiyatı yapmıyorum.
Hayat anlatmakla dinlemekle yaşanmıyor. Hayat yaşanarak anlatılıyor bu kadar basit anlamak için yaşamak işte bu. Ama bunları yaşamak için para kazanmanız lazım. Ama kazandığınız zaman çok araba değil az araba ama kaliteli yaşam demek istediğim bu. En büyük güven bankada ki paradır belki de dursun beklesin sizi keş para işte ne olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...