29 Kasım 2015 Pazar

Tercihler Nasıl Yapılmalı ?


Ölü tercih denilen bir kavram vardır tercih sıralamasını yaparken ağırlık olarak başarı sırası kullanılır. Bu durumda öğrenciler genelde benden puanı az olsa da benim yerimi alır  diye soruyor. Öğrenciler üniversite tercihi yaparken sıraya bakmamalı. Tercih yapan öğrenciler özellikle istediği yerleri bölümü, istediği mesleği ve fakülteyi sıraladı o sıralamayı yaptığımda düşünürken ikişer ikişer değerlendirmeli eğer istemediğiniz bir bölüm üstte ise onu aşağı çekmek daha iyidir.Emniyet tercihi yaparken şuna dikkat edilmeli olursa öğrenci gelirse gitmelidir. Öğrencilerin bazıları üçüncü sınıfta bazen okulu bırakabiliyor. 

Bunu tıpta ya da mühendislikte önemlidir burada önemli olan öğrencinin hayal etmesidir.Büyük şehirlerden küçük şehirlere gidenler küçük şehre gidenlerin okulu dört yıl boyunca bitmez tercih etmeden önce gidecek okulu ve şehri iyi bakılmalı ve ona göre üniversite tercihi yapılmalıdır. üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler saymakla bitmez. Öğrenci hangi bölümü isterse oraya gitmeli ve ailesi ile istişare de yapmayı gözardı etmemelidirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...