13 Ocak 2016 Çarşamba

HİPERTİROİDİ NEDİR? NASIL TEDAVİ EDİLİR?



Troid artık troid hormonunu eskidi gibi yapamıyorsa hipotiroidi hastalığı olmaktadır. Buna hipotirodi hastalığı denmektedir. Troid bezi iyi çalışmazsa bu tür rahatsızlıklar olmaktadır.

Troid bezi sistemi dengelediğinden hipotroid rahatsızlığı vücudun dengesini bozmaktadır. Hastaların metobolizmları yavaş olduğu için beslenmelerine dikkat etmelidirler ve kas egzersizleri yapmalıdırlar. Taze kayısı, pekmez, patates gibi yiyecekler tüketilmeli ki metabolizmayı hızlandıran besinler yenmelidir. Beyaz lahana karnabahar şalgam gibi besinler troidi çalıştırmadığı için bu gibi yiyeceklerden uzak durmalıdırlar. B vitamini tüketilmeli ve hayvansal ürünler dengeli bir şekilde alınmalıdır ancak yetersizliği var ise mutlaka bir beslenme doktoruna danışılmalıdır. Hipertiroidi nedir diye soracak olursanız kısaca bunlardır. Küçük ve kalorisi düşük yiyecekler tüketilmeli ve kesinlikle öğün atlatılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...