20 Şubat 2016 Cumartesi

Obsesif kompulsif bozukluk



Obsesif kompulsif bozukluk organik bir hastalıktır ve genetik tarafı da olmaktadır, sosyal ve psikolojik boyutu da olmaktadır. Oldukça yoğundur toplumda görünme oranı ise yüzde 3'tür. Tüm ruhsal bozuklukların içerisinde en erken başlayan bir rahatsızlıktır. Daha küçük yaşlarda çocuklar ayağıma çorap giymezsem annem ölecek gibi düşünebiliyor ileri ki yaşlarda geçiyor gibi görünüyor ama sonradan da çıkma oranı çok yüksektir.

Yirmili yaşlarda ise kronikleşmiş olunabiliyor. Hasta hastalık ile akraba olduktan sonra doktora gitmesi geç olan bir şeydir. Takıntı boyutuna varmadan tedavi olunması gereken bir hastalıktır.


Obsesif kompulsif bozukluğun ilk başlarında kişi tedaviye başlarsa yüzde 60 civarın iyileşebilir ama bu hastalığı görmezden gelir ve hastalık ilerler ise tedavi oranı yüzde 20 civarında. Dolayısıyla yıllardır bir süreç çekmektense hastaların yakınları kişiyi uyarması ve uygun bir dil ile uyarılması gerekmektedir.

Kaynak: Çankırı Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...