10 Mart 2016 Perşembe

Bir insan neden şöhret olmak ister?



Yaptıkların bir şey ile şöhret olabilirsiniz ama bundan sonra orada kalmak şöhret kalmak zordu. Hülya Avşar'a baktığımızda her zaman rövaşta ve hem söyledikleri ve yaptıkları ile gündemde. Hülya Avşar bitti derler ama yine bir şekilde zekasıyla meydana çıkar.  

Şöhret geleceğe ulaşmak ister. İnsan geleceğe ulaşmak ve ölümsüzlüğe ulaşmak ister. Şöhret olmak isteyen bir kişi ile çocuk doğurmak isteyen kişinin dinamiği aynıdır. Her insan şöhret olmak ister ve herkes benim hayatımız yazsan roman olur der. Herkes başkasının zihninde olmak ve gelecekte var olmak ister. İnsanın iç dünyası aynı zamanda kısa yoldan çıkmak ister. 

75 milyon kişinin hayran olduğu, ne kadar emek harcasa da bir dizi oyuncusu için bölüm başına büyük paralar almak insanın hoşuna gitmektedir, ve burada çok büyük bir artış var. Hepimiz bebeklikten itibaren ya elimizde mikrofon vardır ya da dans ederiz. Erkekte futbolcu olmak istemektedir. Ya da yazmak isteyen kişisel blog açar.Çok şöhretli bir marangoz istiyorum diyen bir kişi yoktur. Şöhret ya oyuncu ya da şarkıcı olmaktan geçtiği bilinmektedir. Benden bir parça gelecekte dünyada olsun diye çocuğa bakarız. Dizileri merak ederiz de madende çalışan insanın psikolojisini merak etmeyiz. Bazıları da şöhreti alalade şekilde yakalamıştır ve biz de şöhret olmadığımız için o kişiyi sevmeyiz. Her işte bir başarı ve kaliteli iş lazım nakliyat ankara yaparken bile insanlar sizden kalite bekler. Ankara nakliyat firmaları bir çoktur ama bazı firmalar dah ileridedir. Şöhret bizim gözümüzde yaşadığımızda ülkede tanınan ve duyulan dizilerde oyunlar da olan kişilerdir.

Şöhrette bazen yetenek gerekli değildir gibi algılanıyor. Bizim gibi ülkelerde nobel ödülü alan azdır çünkü bize hep icat çıkarma denmiştir. Hepimizin sanata dönüştürmesi gereken bir takım şeyler var ve bunu sanata dönüştürmek için yetenekli insanlarında etrafımızda olması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...