16 Mart 2016 Çarşamba

İnsan işini aşk ile yapmalı




Aşk bütün renkleri içerisinde barındırıyor, insanda da tek bir duygu yoktur ve hayatta bu şekildedir. Hiç bir zaman tek renk yoktur. İnsan kendisine yönelerek akıl ve vicdan ile karar veren bir mekanizmadır. 

İnsan evrendir aslında. İşini iyi yapmakta aşktır, örneğin ev taşınırken ankara nakliyat firması olarak aratırsanız bin tane bulabilirsiniz ama önemli olan işini iyi yapan nakliyat ankara firması bulabilmekte.

Atatürk'ün çok güzel bir sözü var, biz cahil demek ile medrese görmeyenler değildir, cahil demek hakikati bilmemektir. Hakikatin bilgisi çok önemlidir. İnsan hakikatı aramalı ve bunu ararken duyma değil okumak ile hakikate ulaşabilir insan. Sistem insanları şekillendiriyor ve insanı sadece maddiyat olarak ele alıyor. İnsanı maddeye tapar hale getirmek isteyen ve özünden kesen bir bakış açısı var. Yozlaşan insan kendini bile tanıyor ve dahi herkes hakikatlikten kopuyor. Hakikatın bilgisi kendini hatırlama ve özüne dönme insanı insan yapan duygularıdır.Yeni dünya denilen düzen sadece vatanımızı topraklarımıza değil ruhlarımıza kast ediyor.  

İnsan kendini okumalı, okuyan insanın aynı zamanda yazıya ihtiyacı vardır. Duygularımızı konuşarakta aktarabiliriz ama yazı yazmak insanı rahatlatan bir metadır.


kişisel blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...