3 Mayıs 2016 Salı

Depresyon, nedenleri, belirtileri ve tedavisi



Çaresizlik, yetersizlik, yeteneksiz, gelecek ile ilgili kaygılı olmak gibi durumlarda kişilerde depresyona neden olmaktadır. Uykuların bozulması, iştahın kesilmesi depresyondur. 

depresyon ilk zamanlarda sosyal olarak ele alınmış ancak daha sonra biyolojik olduğu da ortaya çıkmış. siyasal nedenler, politik nedenler ekonomik nedenlerde depresyonu desteklemektedir. Bir çok hastalık depresyonu ortaya çıkarabiliyor. Troid, hormonal hastalık, ilaç kullanımı depresyona neden açmaktadır. Beynin belirli bölgelerini tehdit ediyorsa depresyona etki edebilmektedir.

Depresyon insan sağlını tehdit eden en önemli sağlık problemidir. Dikkat konstre hafıza ciddi şekilde etkilemektedir. Depresyonu basite almak çok doğru bir şey değildir. Örneğin yakınını kaybedenlerde ilk altı ay kişi depresyon süresi yaşayabilir. Eğer kişi bundan kurtulamıyor ise ve sürekli devam ediyorsa bir doktora danışmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...