2 Mayıs 2016 Pazartesi

Neden şiddet gösteriyoruz



21. yüzyılda biliyoruz ki insan boş bir levha değil. İnsan muhteşem bir potansiyele sahip gelişmiş vasıflara sahip olabilen müthiş bir bütünlüktür insanlık. İnsanlık alt beyinde bulundurduğu şey ise şiddettir. Kendimizi korumaya yönelik bir dürtümüzde var.

Her ülkede her toplumda saldırganlar ve şiddet vardır. İnsan engellendiği noktada saldırganlık oluşmaktadır. birisi bize saldırdığı zaman eğer kaçamıyorsak biz o zaman şiddet gösterebiliriz. İnsan bünyesi yaşamaya yatırım yaptığı için kendisini savunması gerekiyor ise insan orada şiddete eğilim göstermektedir.

Yaşamak öncelikli hedeftir, toplumsal boyutta şiddetin sınırı olmalı.Her insanın içerisinde yoğun öfke vardır herkeste vardır ve kendimizi korumaya yöneliktir. Şiddet önceki toplumlarda da olmuştur, örneğin dört halife döneminde dahi olmuştur.


Sanılıyor ki her şiddet bir tür öfke patlaması şiddetin her türü o kadar basit değildir. Bazı durumlarda kişi sadece belirli kişilere belirli durumlarda veya yerlerde şiddet uyguluyor bu da kontrol edilemeyen öfke ile anlaşılamaz. Altında çok farklı kişilik bozuklukları olabilir.


Diğer yazı Nakliyat ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...