12 Mayıs 2016 Perşembe

Dualarımız nasıl kabul edilir?


Rahmet ve rahim ismi şifayı da içerisine alır, ben bugüne kadar dayandım dedi Eyüp peygamber. Sen merhamet sahibisin dedi ve Allah'ta kaldır ayağını yere vur dedi.

Hüküm Allah'a aittir, biz de dua ederken hüküm sana aittir demeli ve ondan sonra istemeliyiz. Fatiha kendi içerisinde diyalogtur. Verilenden şımararak edebini aşan insanlardan olmamak için veled dalin derin. Fatiha böyle bir suredir. Fatiha dua etmenin kodunu vermektedir. 

Bunalıma düşebiliriz, bunalımın sebebini bulmak gereklidir, belki sevilmeye ihtiyacın var belki ibadete ihtiyacın var. Gayret edildikten sonra insan bir yere ulaşabilir. İnsanın birinci vazifesi İslam olmaktır. Parke bile zamanla eskiyebiliyor ama sistre cila ile parke yeni gibi oluyor. İnsanda bu şekilde gayret ile kendisini yenilebiliyor. Allah'ın takdirini kendi içindeki vehim ile zedeleme. Çocuk bir şey isterken tereddüt etmez sadece ister bizde böyle olmalıyız.

Harflerin ruhlara etkisi olduğu söylenmektedir, Ömer isminde çocuğu olan yaramaz olduğu söylenmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...