27 Haziran 2016 Pazartesi

İstanbul'u yıkan görgüsüzdür




İstanbul'u yıkan görgüsüzdür. Korkunç göç İstanbul'u mahvetmiştir. Eski zamandaki gecekondular şu anda ıslah edilmez bir beton yapılar şeklindedir. Zeytinburnu gecekondu mahallesi iken şu anda lüks kent olmuşlardır.

Eski zamanlarda belediyeler akıl etse şu anda bu şekilde karmakarışık bir yapı olmayacaktı ve her şey daha güzel olacaktı ama güzelim İstanbul aç gözlüler tarafından yok oldu. Evdeki parkeleri sistre cila gibi yapıyoruz ama koca koca binaları ne yapacağız kimse bilmiyor.

Kayseri gelir ortalaması yüksek ve dinamik bir şehirdir etraftaki şehirlere göre bağış miktarı vardır. Adam Almanya'da para kazanmıştır, köyüne sağlık ocağı yaptırabiliyor. Kayseri şehri kültürel faaliyetler tarafından da aktiftir. Kayseri'deki taş evleri yıktılar. Paraya ihtiyaçları da yok ama yıkımlar meydana geliyor hadi İstanbul'dakiler de para yokta ama bakıyoruz ki anadoluda da bina yıkılıyorlar. Yıkmaya bağımlı olmuşuz. Porno bağımlılığı tedavi edilebilir ama ev yıkma bağımlılığını nerede tedavi olur.

1950 yıllarında mimar yetişmediği için de binalar çok çirkin ve gösterişsiz. Biz bunlara layık bir ülke değiliz. Bir sürü liseyi hop diye açılırsa şehir planlaması mahvolur bu her yerde böyledir.


Furkan Dede

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...