23 Ekim 2018 Salı

Kadın ve erkek beyni nasıl çalışır



İnsan beyni üzüntüye daha duyarlı ve insan genelde trajediyi tercih eder. Medya ise insanın beynin bu özelliğini çok iyi kullanıyor. Trajediyi insan seviyor ve haber değeri çok yüksektir. Medya teorisyenleri şunu söyler köpek insanı ısırsa haber değil ama haber olan insanın köpeği ısırmasıdır derler. 

İnsanın beyni farklıdır kadın ve erkek beyni çok farklıdır. Kadın beyninde estetik algılama müzik sanat gibi kavramlar farklıdır. Duygu ve mantığı aynı anda kullanmak insan kendisini çok iyi yönetir ve başarılı olur. Annelik yapabilmesi için kadın beyni farklıdır ve kadınların bu yüzden konuşma becerisi gelişmiştir. Hatta anne karnında bile kadınların dudak hareketleri daha fazla olduğu görülüyor. Bu beceri bazı erkeklerinde başının belasıdır.



Kadının çok konuşmasının sebebi dır dır değil karşı tarafın kendini anlamadığını düşünür. Kadın strese girdiği zaman çok konuşur ama erkek ise stresli olduğu zaman konuşmak istemez ve kendisini dinlemek ister.

https://www.sifatuzlamba.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...