29 Kasım 2015 Pazar

Şiire şair lazım



Harflerin ve kelimelerin bizim dünyamızda yeri büyüktür. Şairler dilin malzemesini kullanmaz ve ortak bir vicdanı duruşu meydana getiren bir alandır yazmak. Divan şiiri açısından bunlara baktığımızda zengin bir örnekler vardır. Çok basit ama herkesin bildiği bir şey var ki şiir kelimelerle yazılır bu olay basit gelebilir ama önemli bir entellektüel bir alt yapısı vardır.
Söz dağarcığı şiir yazmaya değer midir. Yoksa arkasında entel bir duruş ve birikim mi lazımdır? bazı yazarlar çok sözle değilde yalın bir anlatımda tam kalpten vurarak yazar bu da olabilir. Bazı şiir kitaplarının arkasında şu yazar bu kitapta 839 tane sözcük yazıyor denilebilir. Yani çok şey anlatılır demeye getiriliyor. Bu anlamda sözcük dağarcığı ve şair, şiirin tekniğidir ve bilinmesi kişiye zenginlik katar. Son sözde şu olsun; yazmak hapşurmak gibidir tutamazsın, bu gürültüde vicdanını durduramazsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...