17 Nisan 2016 Pazar

Çocuklar nasıl yetiştirilmeli



Enderun dünyanın tanımış olduğu en ilginç bir kuruluştur. Çocuk okula başladığında nasıl yetiştirileceği belirleniyor ve çocuk nasıl yetiştirilecekse ona göre yetiştiriliyor. Fakat aşırı koruyucu ebeyenlerin kaş yaparken göz çıkarttığını da unutmayın. Bu konuda aşırıya kaçan ebeveynlerin çocuklarıyla olan ilişkilerinin bluğ çağında ciddi şekilde bozulmaya başladığı ve mutsuz çocuklar yarattıklarını gösteriyor araştırmalar. 

7 kişinin karşısına çıkartılıyor ve tatbikatlar yapılıyor ve çocuktaki yeteneklere göre bölümü seçilir ve ona göre çocuk tespit edildikten sonra ilkokul birden itibaren büyük bir doktor olacaksa doktor olacak gibi yetiştirilmektedir. Çocuğunuzu korumak için gerekli önlemleri almanız şart. Çocuğunuzun dahil oldugu aktivitelerin neler olduğunu, nerelere kimlerle gittiğini bilmeniz şart. 

Çok az insan gerçekten kendi kabiliyetlerinin beslediği yere gidiyor.Herkes matematikçi ya da kimya bilmesi doğru değildir ve de gerek yoktur. Sayısal zekaya yakın kişiler vardır bazısı ise sözel zekaya yatkıntır. İnsanların bütün bilimleri bilmeleri gerekmiyor bir şeyi bilip iyi bilmek çok önemlidir ve uzmanlaşmak odur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...