16 Nisan 2016 Cumartesi

Türk tipi başkanlık



İngiltere'de çıkan parlemantor monarşinin olduğu yerde ortaya çıkmıştır. Biz Türkiye'de karma bir sistem uyguluyoruz. Türkiye cumhuriyettir ve Türkiye'nin tabiatına en yatkın sistem yarı başkanık sistemidir, cumhuriyete en uygun sistemin başkanlık sistemi olduğu söylenmektedir.



Parti disiplininin kalkmasının faydaları nelerdir? Parti disiplininin kalkmasının faydaları nelerdir? Demokrasimizin ve hükümet sisteminin işlemesine faydası olacaktır. Hükümet sistemine yönelik faydası, bu durumda artık o bölgede tanınan, bilinen “a” partisinden seçilen kişi, belki de “b” partisinin veya başkanın önerilen bir politikasını, kendi partisi istememesine rağmen onaylayacaktır. Şu anda milletvekilleri parti disiplini olduğu için, vicdanıyla çelişse bile hiçbir sorgulama yapmadan oy kullanıyorlar.

Hükümet yürütmedir ve parlemento yasamadır. Bunları bütünüyle ayırmak önemli ve gereklidir. Yürütme yasamanın içerisinden çıkmaktdır. Bu nedenle iki gücün, yasama ve yürütmenin güçler ayrılığı itibari ile yasamanın içerisinde olması gerekmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...