14 Nisan 2016 Perşembe

Eşler Arasındaki Sorunlar Nereden Kaynaklıyor


Dilenciye her gün beş lira verin iki ay sonra iki lira verirsen hesap sorar sana. İnsanlara her zaman güzel bir şeyler verirse gün gelir hata yaptığında kalbin kırılır ve ben ne için uğraşıyorum dersin.

Sorunlu çiftler genellikle birbirlerini suçlama ve eleştirme eğiliminde olan eşlerden oluşur. Burada eşler yalnızca birbirlerinin olumsuz yönlerine odaklanmakla yetinmemekte, ayrıca ilişkilerinde yaşadıkları olumsuzluklardan birbirlerini sorumlu tutmaktadır. 


Özetle, seçici bir algılama ile olumlular göz ardı edilmekte ve olumsuzlar yıkıcı ve tekrarlayıcı bir biçimde dile getirilmektedir.


Haklı olmak yerine mutlu olmanın yollarını arayın, haklı çıkmayı bir kenara bırakın ve hep hesap sorma üzerine olmayı bir kenara bırakın. Haklıyım ben, haklıyım ben dersen ve haklı olsan ne olur mutlu olmadıktan sonra. Bazen haklısınızdır ama bunu ince bir şekilde söylemek çok önemlidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...