13 Nisan 2016 Çarşamba

İnsanlığın gelişimi



İnsanlığın birikimi hikayeler ile diğer kültüre aktarıldı. Her yerde bir devlet kuruldu ve kronoloji başlamış oldu. Bir taraftan dinler ve kanunlar vatandaşları eğitiyor ya da susturuyordu.Din ahlak ve medeniyet derken bir de hükümdarların tarihi başlamış oldu.

İnsanların hikayesi hep vardır masallar efsaneler, aşıklar tarafından sarayın dışındakilerin hikayesi nesillerden nesillere aktarıldı. Bu mirasa en büyük darbeyi ise sanayileşme koydu. Bu hikayenin kahramanları biziz ve biz farkında olmadan her gün bir tarih yazıyoruz.

1900'lü yılların başlarında üretim parçaları tamamen mekanik sistemlere dayanmaktaydı. Bundan dolayı ürünler çok kaba ve pahalıydı. Elektronik alanında özellikle kondansatörün keşfedilmesi ile elektriğin depolanması mekanik sistemlerden daha iyi de olsa hala yetersizdi. 1950'li yıllarda Bell laboratuvarındaki bilim adamlarının çalışması sonucu keşf edilen yarı iletken maddeler tüm teknolojik sistemlerin gelişimini etkileyen en kritik dönemdir. Yarı iletkenleri bu kadar değerli kılan şeyin ne olduğunu anlamak için bilgisayarın gelişim sürecini incelemek yeterlidir. Yarı iletkensiz ilk bilgisayardan günümüze kadar gelişen yarı iletken teknolojisi sayesinde cebimize kadar giren bilgisayarlar bunun en büyük göstergesidir. Teknolojinin gelişimini etkileyen en büyük faktörlerden bir diğeri ise sensör teknolojisidir.

Katliamları hukuksuzlukları görüyoruz yazıyoruz ve izliyoruz. Bizimde parmağımızın ucunda ise iletişim araçları var. Buna rağmen uyumakta devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...