15 Nisan 2016 Cuma

Kaynaklarımız tükeniyor



Güneş insanı rahatlatan müthiş bir kaynak ama iklim değişiyor. Siz kabul etseniz de etmeseniz de küresel iklim değişikliği kapınızı çalacak. Küresel iklim yüzünden hava çok ısınıyor ve dünya çok değişti.


Doğada bulunan bazı Kaynakların hepsinin belli bir rezerv miktarı vardır. Bizler Bu kaynakları çoğu zaman hiç tükenmeyecekmiş gibi kullanarak geleceğinde bir gün geleceğini hesaplamamaktayız.Bu kaynaklardan Petrol ve Türevleri konusuna daha önceki bir yazımda değinmiştim. Sanal Ülke bloğunda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Mar ayında havaların sıcak olması normal değil. Bu kadar kaynakları tüketirken yer altındaki kaynakları tüketirken çok fazla ısıttığımız için dünyayı su bitecek.  Yakın zamanda 9 milyar nüfus olacak ve kaynaklarımız kısıtlı. 2050 yılına kadar dünya da insan susuz kalacak ve savaşlar meydana çıkacak. Birleşmiş milletlerin kuruluş amacı ve görevi nedir bilmiyoruz ama en azından biz bunun için birey olarak bir şey yapabiliriz.

Bugün ise bu kaynaklardan daha hayati olan su konusuna değineceğiz. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim geçtiğimiz yüzyılda ve şu anda içinde bulunduğumuz yüzyılda savaşların büyük çoğunluğunda perde arkası neden Enerji yataklarının egemenliği iken önümüzdeki on yıllarda bunun yerini kıtlaşan şu kaynakları alacaktır.


Büyük şirketler, uluslararası firmalar dünyayı delik deşik ediyor. Biz sürekli tüketiyoruz. hiç bir kısıtlama yok ve insanın hatları yüzünden yediğimiz içtiğimiz zehirli ve kaynaklarımız tüketiyor. Alıntı: Nakliyat Ankara



https://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...