19 Mayıs 2016 Perşembe

Nasıl bir başkanlık sistemi olmalı




Başkanlık sistemini uygulayan ülkelerden bazıları iyi iken bazıları da fakir bir ülke. Başkanlık sisteminin iyi olup olmaması biraz da halkın okuyup yazma oranına sahip olması.

ABD'de ekonomik olarak sıkıntı da burada küresel bir kriz var ve başkanlık sistemi ve ekonomik kalkınma bir arada tutulması gerekmektedir. Ekonomi her türlü alan için önemli ve gereklidir. Ekonomisi iyi olan ülkede simitçi de iyi para kazanı ankara nakliyat firmasında çalışan bir firma da.

Bizim tarihimizde yürütme hep güçlü olmuştur. Bugün ise bir hükümetin ortalama ömrü 17 ay bu kadar sık hükümet değiştiren bir ülke de sosyal olarak gelişemeyiz ve ekonomimiz hep dibe doğru gider. 1960 ve 1970 döneminde türkiye'de yürütme zayıftı ama bu yıllardan sonra türkiye'de yürütme güçlendi ve ülkemiz yeni bir kalkınmanın içerisine girmi oldu.

Başkanlık seçimi demokratik bir şey ama nasıl olacağı konusunda tam bir bilgimiz yok ve neyin nasıl olacağını bilmiyoruz.

https://www.sozburada.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...