16 Haziran 2016 Perşembe

Zekat ve namaz



Allah insanı dosdoğru kıldığı namaz sonrası kurtarır. Bir insan namazını kıldığı vakit iki ay sonra kötülük yapamayacağını görecektir. Namaz ve zekat hep beraber kullanılır. Bizim dinimiz hem dünyaya hem de ahirete bakmaktadır. Herkesin yemeye ve içmeye ihtiyacı vardır. Namaz dinin direğidir zekat da bir hayli önemlidir.

İnsanları zengin fakir diye ayırırsak zekat insanları birbirine bağlayan bir şey. Zenginler ve fakirler insan olarak farklı değillerdir ama zekat onları birbirine bağlamış olur. Biz ibadetimizi yaparız ama bizim sırat köprüsünü geçip cennete girmemiz lazım. Zekat da bu anlamda köprüdür bilendir. Evimizi temizliyoruz, parkemizi temizliyoruz evimize sistre cila yapıyoruz temizliyoruz malımızı da zekat ile temizliyoruz.

Vermek lazım arşın sahibinin arkasını getirdiğinden korkmamak gerekli. Zekat malı azaltmaz. Zekat fiilen ekonomiye katkı sağlayan bir şeydir ve piyasayı canlandıran bir şeydir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlenim bırakmak

İlişkilerde değişim ve gelişimde yakalanılması gereken en önemli şey bire bir ilişkidir. Bir insana baktığınızda karizmatik dediğiniz şe...